Elevii cu deficiențe de auz de la C.S.E.I. „Elena Doamna” Focșani au participat în perioada 6-9 iunie la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă „Prichindeii veseli”, ediția a XIII-a, desfășurat la Iași în sala de festivități a Colegiului Tehnic „Ion Holban”.

Evenimentul a fost organizat de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Asociația „Viața are Prioritate” Iași și Asociația Națională a Profesorilor pentru Elevi cu Deficiențe de Auz „Virgil Florea” Iași.

Participanții celor 8 unități de învățământ special din țară s-au înarmat cu talent, spontaneitate, creativitate, „duelându-se” în cele mai spetaculoase creații artistice pornind de la tema stabilită de organizatori: – „Dialoguri despre viață”.

Festivalul s-a desfășurat pe trei secțiuni: teatru de păpuși, pantomimă și film.

La secțiunea teatru de păpuși, elevii de la C.S.E.I. „Elena Doamna” Focșani au prezentat povestea „Marea datorie”, pentru care au obținut locul II.

În cadrul festivalului, profesorii și elevii au participat la worksop-ul  „Emoțiile anotimpurilor”, coordonat de prof. Univ. Dr. Anca Doina Ciobotaru.

Festivalul este despre înțelegere, solidaritate, acceptare, prietenie, toleranță, voluntariat pentru o viață mai bună pentru noi și semenii noștri.

Festivalul „Prichindeii Veseli” a devenit de-a lungul celor 13 ani de viață, o experiență minunată pe care o așteptăm cu mare drag și în anii următori, ne-au transmis  coord. prof. Vasile Carmen și pedagog Iancu Lenuța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *